Uniós támogatásból valósult meg a NABAK STEEL Kft. kapacitásbővítő beruházása


A NABAK STEEL Kft. 50,0 millió forint összegű támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázati kiíráson, a Széchenyi 2020 program keretében. A 125,5 millió forint összköltségvetésű beruházás során eszközbeszerzés valósult meg, a meglévő munkahelyek megőrzésre kerültek. 


A NABAK STEEL Kft. hajdúnánási telephelyén beszerzésre és üzembe helyezésre került 3 db új DMG MORI SEIKI NLX 2500/700 CNC esztergagép. 

A teljes beruházási költség 125.511.639 Ft volt.


A projekt céljai a Kft. beszállítói aktivitásának növelése és kapacitásának bővítése, az új, csúcstechnológiájú gépek beszerzésével. Megvalósult a technológiai háttér fejlesztése, mellyel a beruházást követően olyan technológiai környezettel rendelkezik a cég, amely lehetővé teszi a költséghatékonyabb sorozatgyártást. 


A projekt eredményeként a Kft. a megvalósítást követően a fenntartási időszakban megtartja létszámát. 

A Kft. a projekt segítségével növeli gyártói kapacitását, beszállítói árbevételét a meglévő és új hazai és export piacain.  

A fejlesztésből energia-megtakarítás fog adódni.  


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg.

 

Magyar
Copyright @ nabak.hu